T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Başladı

Yayın Tarihi : 17.12.2020

5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" kapsamında gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin daha etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda Covid-19 tedbirlerine uyularak 20 kişilik Mühendis ve Veteriner Hekimlerden oluşan guruba 5 günlük Kontrol Görevlisi Kursu başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürümüz Necmettin YOLDAŞ şunları söyledi;

 "Bakanlığımızca tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla; üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli denetim ve kontroller yapılmaktadır. Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması konusu Bakanlığımızın temel görevlerinden birisidir. Gıda denetçileri bu konuda çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Gıda güvenliği insan sağlığı açısından en hassas konulardan biridir. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde güvenilir gıdanın ve hijyenin önemi bir kez daha anlaşılmıştır." dedi.

Eğitimde; Bakanlığımızca görevlendirilen eğitimciler  tarafından 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Numune Alma Usul ve Esasları, Türk Gıda Kodeksi ile Prosedürleri anlatılacaktır.