Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan “Ekmek Hijyen Eğitim Protokolü" kapsamında İl Müdürümüz Necmettin Yoldaş'ın katılımı ile Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince İl merkezi ve Bozüyük ilçesinde olmak üzere 2 ayrı oturumda “Ekmek Hijyen Eğitimi" düzenlenmiştir.
İl Müdürü Yoldaş yaptığı konuşmasında, güvenilir gıdanın insan sağlığı açısından önemine vurgu yaparak fırınlardaki hijyenin sağlanması hususlarına değinerek verilen eğitimin tüm paydaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.
Düzenlenen eğitime; Bilecik merkez ve ilçelerindeki ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlarından oluşan 191 kişi katıldı.
Eğitimde; ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, personel hijyeni, alet - ekipman hijyeni, gıdalardaki zararlı maddeler, tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılması için alınabilecek tedbirleri içeren konular işlendi. Eğitimin sonunda yazılı sınava tabi tutulan fırın çalışanlarından geçer not alanlara, “Hijyen Eğitimi Belgesi “verilmesi planlandı.